Az ABO CSOPORT - és jogelődeinek  története több mint 60 évre nyúlik vissza. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében gabonaipari tevékenységet végző szövetkezetek és vállalatok átszervezése, összevonása vezetett el a Szabolcs Gabona Rt. 1993-ban történt megalapításához. A cégcsoport 2005. áprilisától teljes körű arculatváltási programot indított, amelynek eredményeként új, egységes szerkezetű emblémákat és szintén új, egységes cégneveket vezettünk be. A Szabolcs Gabona nevet felváltotta az ABO márkanév, melynek alapötlete, hogy SZABOLCS és a GABONA szavakban egyaránt megtalálható ABO betűhármas vált a cégnevek alapvető elemévé.

 A fejlődés szolgálatában

A kizárólag magyar magánszemélyek tulajdonában álló ABO HOLDING Zrt. (korábbi nevén Szabolcs Gabona Rt.) az elmúlt években dinamikusan növekedett és korszerűsödött. Akvizíciók és fejlesztések révén belföldön és külföldön növeltük piaci jelenlétünket s Magyarországon túl jelentős érdekeltségeket szereztünk Szlovákiában, Ukrajnában és Romániában. 2010-től kezdődően racionálizálási programok keretében átszerveztük tevékenységeinket, összevontunk termelő kapacításokat, funkciókat és kellő eredményt nem biztosító tevékenységeket megszüntettük.

Egységes és hatékony működés

Meggyőződésünk, hogy további bővülést és eredményességet, partnereink mind magasabb színvonalú kiszolgálását a cégcsoport tevékenységének folyamatos megújításával és fejlesztésével érhetjük el. Ennek érdekében kialakítottuk regionális irányítási rendszerünket, melynek köszönhetően mind a malomipar, mind a takarmányipar területén található partnereinkkel szorosabb együttműködést, rugalmasabb kiszolgálást, közvetlenebb partneri kapcsolatot tudunk kialakítani.

Malomipar Takarmányipar
  • Kelet-Magyarországi Régió
  • Kukorica Régió
  • Romániai Régió
  • Dél-Magyarországi Régió
  • Romániai Régió

 

 A malomipari és takarmányipari tevékenységen túl felvásárlási, terményszárítási, raktározási szolgáltatással állunk partnereink rendelkezésére. A nem használt irodáinkat, raktárainkat, leállított üzemegységeket, építési, ipari telkeket bérbeadjuk, illetve értékesítjük.

Tevékenységünk bővítéséhez folyamatosan keresünk új, elkötelezett, ambiciózus munkatársakat, szakembereket. Aktuális állásajánlataink megtalálható a honlapon.